Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charlie Watsonová (Hailee Steinfeld) slaví osmnáctiny, ale moc důvodů k radosti nemá. Na čele jí vyrazil čerstvý megabeďar a naděje, že od rodiny dostane vysněné auto, se rozplyne ve chvíli, když rozbalí mimořádně trapné dárky. Až majitel bazaru a vrakoviště, u kterého brigádničí, se nad ní smiluje a daruje jí žlutý Volkswagen Brouk, jenž ovšem spadá spíš do kategorie dar nedar. Jen ten největší optimista by totiž vsadil na to, že tahle kraksna bude ještě někdy provozuschopná. Charlie ho dokáže rozchodit aspoň natolik, že s ním doskáče domů do garáže, kde se ho pokusí opravit. Když se ale poprvé zespodu podívá na podvozek, zírají na ni dvě veliké modré oči a Charlie okamžitě dojde, že tohle nebude obyčejné auto. S Autobotem Bumblebeem se dívka spřátelí pozoruhodně rychle, navzdory tomu, že ten s ní kvůli poškození nemůže komunikovat jinak než prostřednictvím útržků písniček z autorádia. Vzhledem k tomu, že Bumblebeeho poměrně intenzivně hledají nepřátelsky naladění Deceptikoni z jeho rodné planety a podobně nebezpečný vládní agent Burns (John Cena), nebudou mít Charlie a Bumblebee na bližší seznamování čas a prostor. Na útěku před nepřáteli však zjistí, že navzdory všem předpokladům můžou být v tomhle nesourodém tandemu neporazitelní. (CinemArt)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (472)

KarelR 

všechny recenze uživatele

Přehledné, jednoduché, svižné a víc než fajn. Bumblebee je asi nejlepší transformeří film po nářezové jedničce, a je to hlavně díky tomu, že jde o velkou sci-fi až ve druhém sledu. V tom prvním se jedná o příběh osmnáctileté holky, která to v životě nemá zrovna jednoduché a touží jen po vlastním autě - a právě toho se Travis Knight chytil jako klíště. Mačkání plechů je v jeho podání solidně natočené a patřičné zábavné, mnohem důležitější je ale to, že umí Hailee Steinfeld stejně dobře odehrát raněnou dívku i spasitelku celé planety. Stěžejní retro feeling navíc nepodporují jen všudypřítomné osmdesátkové hity. Neméně klíčový je návrat ke spielbergovské naivitě, která dnešním opulentním popcornovkám víceméně chybí. Klidně bych si takhle vyklidněné blockbustery dával častěji! (7/10) ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Každý to tu chváli, porovnáva a legendy hovoria, že je to po prvom diely najlepší diel zo série. A musím sa priznať, že je. Na jednu stranu je to škoda, že je príbeh v podstate kopírka jednotky, no na druhu je fajn, že postavy transformerov tu dostanú svoj priestor a nemastí sa to len hlava nehlava. Travis Knight vystriedal na režisérskej stoličke Michaela Baya a nie je to vôbec na škodu, kedže sa jedná o viac komornejší príbeh ako akčnejší. Neznamená to však, že by tu akcia nebola alebo, že by sa scény typické pre transformerov vytratili. Na poste producentov je znova Bay, Spielberg, Bonaventura a tak nechýbajú ani vizuálne vymakané scény zo Cybertronu, znova (aj keď tento krát iba okrajovo) je tu Optimus a samozrejme sú tu aj dobre známe akčne kúsky od Bumblebeeho. Bayové akčné inferno sa tu vytratilo a scenáristka kladie tento krát väčší dôraz na postavy. Hailee Steinfeld je prekvapivo v pohode a ako hlavná postava ťahá film rovnako ako Sam Witwicky. John Stena je drsný sympatický týpek, ktorý zastupuje pre nás už dobre známy Sector 7. Čo sa týka odkazov alebo prepojenia na prvý diel, tak je to celkom šikovne vymyslené, na to, že sa jedna o prequel a dobre to zapadá. Fanúšikov možno poteší aj dizajn niektorých robotov z animovaného seriálu. Trošku ma tu nebavil humor, ktorý príde vtipný možno pre násť ročných, ale našťastie to nieje moc prestrelene. Zhrnuté jedno vetou: Bumblebee je prijemne Transformers retro v menšom merítku a s dobrým 80tkovým soundtrackom. 85% - 4* ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nebudu mít jediný problém tohle označit za druhý nejlepší Transformers. Špatná zpráva pro všechny kteří si zamilovali Bayovy báchorky o Merlinovi, Dinosaurech nebo různých mocných artefaktech ,které vystřídalo staré dobré poctivé osmdesátkové vyprávění, kdy holka si koupí auto a on je to mimozemský robot :) Ano, já vím, to už tady jednou bylo, jenže tentokráte je to verze bez Michaela Baye, takže postavy a vztahy mezi nimi jsou uvěřitelné. Škody, které napáchal Poslední rytíř bohužel neumožnily Čmelákovi vydělat větší prachy, ale nicméně věřím že tento díl bude zpětně doceněn a pokud navázat tak bych prosil ve stejném duchu. 75% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Chváľme Michaela Baya! Chápte ma prosím. Nemám nič proti tomuto snímku. Je to typický ´´spielberg-fun´´, tak ako ho máme radi, lenže v dnešnej dobe už ani samotný zakladateľ Amblinu, nevie vytvoriť niečo, čo nám v minulosti sprevádzalo detstvo a vytvorilo neskutočné množstvo úžasných filmových spomienok. Tak prečo potom taký Travis Knight? Chce to, ale nevie to. A práve preto vivat Bay, ktorý síce túto hračku vo svojich snímkach ´´sprznil´´ v obraz svoj, ale aspoň vedel neskutočne baviť. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejlepší (a nejpřehlednější!) film transformeřího universa. Což o kvalitách zase tak mnoho nevypovídá, jelikož i tak se jedná o trestuhodně odzívaný uniformní "wannabe spotřební mix E.T.ho/Železného obra/Herbieho", ze kterého si lze jen stěží (pokud vůbec) s náběhem finálních titulků vybavit nějakou konkrétní scénu či emoci. Tedy nad rámec filozofických dotazů zvídavých ratolestí, zda není čtyři dny před Štědrým dnem pozdě na to, aby se napsal/nakreslil a doručil nový dopis Ježíškovi, protože "Čmelda z nejvíc nejlepšího filmu na světě" pod stromečkem být musí, přes to vlak nejede. S tím však Ježíšek počítal a může tedy z první ruky potvrdit, že s plastovým Bumblebeem si i dospělý užije více zábavy než s v rámci oněch dvou hodin CGI stopáže. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (30)

Související novinky

Nový Transformers našli režiséra

Nový Transformers našli režiséra

27.03.2021

Studio Paramount oznámilo nový film ze světa Transformers, jenž nebude mít nic společného se sérií Michaela Baye ani spin-offem Bumblebee. Nový robotí snímek pak natočí Angel Manuel Soto (Charm City… (více)

Další Transformers našli režiséra

Další Transformers našli režiséra

17.11.2020

Po dlouhém a náročném hledání zdá se studio Paramount konečně našlo režiséra příštích Transformers. Snímku, jenž si klade za cíl restartovat celý vesmír a začít s čistým štítem, se tak nakonec ujme… (více)

Animovaný prequel Transformers na cestě

Animovaný prequel Transformers na cestě

02.05.2020

Společnost Hasbro a studio Paramount najali režiséra a scenáristu Joshe Cooleyho (V hlavě, Toy Story 4) aby natočil animovaný prequel robotí série Transformers. Film by měl mít gigantické měřítko,… (více)

Další Transformers na cestě?

Další Transformers na cestě?

30.01.2020

Akční blockbusterová série Transformers je na scestí, dosavadní filmovou sérii pohřbil Michael Bay posledními dvěma filmy, které zaznamenaly vůbec nejhorší kritické přijetí v rámci značky a v případě… (více)

Reklama

Reklama